'Εκθεση - Δημήτρης Μυταράς

mytarasbioΟ Δημήτρης Μυταράς γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1934. Σπούδασε στην  ΑΣΚΤ με δασκάλους τον Σπ. Παπαλουκά και τον Γ. Μόραλη. Με υποτροφία του ΙΚΥ σπούδασε σκηνογραφία στο Παρίσι, με τους Λαμπίς και Ζ.Λ. Μπαρρώ, καθώς και εσωτερική διακόσμηση στη Metiers d’ Art.

Από το 1975 διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και έχει πάρει μέρος σε όλες τις σημαντικές Μπιενάλε. Η ζωγραφική του χαρακτηρίζεται από χρωματική διαύγεια και έντονο εξπρεσιονισμό.

Ο καλλιτέχνης έχει πει ο ίδιος για την δουλειά του «Η δική μου ζωγραφικήείναι εξωστρεφής. Θέλει να επικοινωνήσει και να λέει πράγματα. Θέλει να μεταδίδει ένα εικαστικό μήνυμα. Αυτό, κατ’ επέκταση είναι κομμάτι της ψυχοσύνθεσής μου».

 

Επίσης, για την εμπειρία του στη Σχολή Καλών Τεχνών μεταξύ άλλων έχει πει «… Το μεγάλο πρόβλημα για ένα δάσκαλο είναι κατά τη γνώμη μου να εμπνεύσει πίστη και ενθουσιασμό στου μαθητές του. Μετά έρχονται οι γνώσεις» και «…Αισθάνομαι ζωντανό το χώρο μου και πιστεύω ότι έχω πολύ καλές σχέσεις με τους σπουδαστές και τους συνεργάτες μου. Δίνω και παίρνω απ’ αυτούς. Αν κάποτε όλα αυτά πάψουν να υφίστανται τότε θα παραιτηθώ, ούτε η δόξα ούτε τα χρήματα της Σχολής με συγκινούν…».

Διαβάστηκε 3990 φορές