Έκθεση Ζωγραφικής - Σοφία Καλογεροπούλου

Η Σοφία Καλογεροπούλου (Αθήνα 1946) απόφοιτος του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, πτυχιούχος νομικής και πολιτικών-οικονομικών επιστημών του Παν/μίου Αθηνών, σπούδασε μουσική στο Ωδείο Αθηνών και στο ‘Στούντιο' της Όπερας της Βιέννης.

        Εμφανίστηκε στην Κρατική Όπερα της Βιέννης ως σολίστ την περίοδο 1976 - 77 με το πατρικό της όνομα Σοφία Μαζαράκη. Στην ζωγραφική είναι αυτοδίδακτη. Από το 1990 που πρωτοεμφανίστηκε ως ζωγράφος έχει κάνει 21 ατομικές Εκθέσεις, ενώ έχει πάρει μέρος και σε πολλές ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, το φθινόπωρο του 1992 πήρε μέρος στη Μπιενάλε Μεσογειακής Ζωγραφικής (Ιταλία) και τον Μάιο του 1993 μετείχε στην Τελική Φάση του 22ου Παγκοσμίου Διαγωνισμού ‘Ναϊφ Ζωγραφικής' (Μόρζ Λωζάννης).

        Παράλληλα διατηρεί μόνιμη συνεργασία με την Γαλλική Gallery ‘Naifs et Primitifs'και το φθινόπωρο του 2000 μετείχε στο διεθνές ‘Salon' των ‘Ναίφ' στο Παρίσι. Επίσης, το 2004 εμφανίστηκε με δύο ατομικές εκθέσεις στο Ισραήλ  (στο Φουαγίε της ‘Νέας Όπερας' του Τελ Αβίβ και στην Γκαλερί ‘Gina'της ίδιας πόλης). Τον Μάρτιο του 2005 πήρε μέρος στην 2η Πανευρωπαϊκή Έκθεση (Μόστρα) των ‘Ναίφ' στη Μαδρίτη (Ισπανία).

        Είναι παντρεμένη με τον συνθέτη - μουσικολόγο Τάκη Καλογερόπουλο και έχει 2 κόρες, τη Διώνη και τη Δάφνη.

Η Αίθουσα Τέχνης ΧΡΥΣΑ, Ανδρούτσου 2, Κατερίνη, παρουσιάζει από 17 Μαΐου μέχρι 10 Ιουνίου την ατομική έκθεση της καταξιωμένης ζωγράφου Σοφίας Καλογεροπούλου. Η καλλιτέχνις από το 1990 που πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πάνω από 30 εκθέσεις και έχει λάβει ενθουσιώδεις κριτικές τόσο από ιστορικούς Τέχνης όσο και από το κοινό.

Διαβάστηκε 3390 φορές