Οι ποδιές του Βασίλη Παυλίδη

When creativity goes beyond imagination!!


Η Αίθουσα Τέχνης ΧΡΥΣΑ και η Μαρία Σκλιοπίδου έχουν τη χαρά να σας παρουσιάσουν τις ποδιές  του Βασίλη Παυλίδη που τάραξαν  το αθηναϊκό κοινό και τον τύπο, σε μία έκθεση για μία μόνο ημέρα!


Μαζί του ο top chef Γιάννης  Λάμπρου που θα ετοιμάζει ζωντανά γευστικές λιχουδιές για ούζο!

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 και ώρα 12:00-15:00
 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΧΡΥΣΑΑνδρούτσου 2, Κατερίνη
Τηλ.: 23510-73252

 

Μια ξεχωριστή μονοήμερη έκθεση πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου η Γκαλερί «Χρύσα», παρουσιάζοντας στο κοινό τις ποδιές του Βασίλη Παυλίδη.

Ένα θέμα με φόντο ελληνικό, αλλά και πινελιές από το διεθνή χώρο της μόδας, που αναφέρεται στην καθημερινότητα αλλά και τις πιο επίσημες στιγμές του νοικοκυριού. Η έκθεση συγκέντρωσε θετικά και ενθουσιώδη σχόλια, καθώς και αρκετές παραγγελίες, από νοικοκυρές που θέλουν να βάλουν περισσότερο χρώμα στο τραπέζι τους.

Οι ποδιές του Βασίλη Παυλίδη

Ποδιές για μαγείρεμα αλλά και σερβίρισμα με στυλ, ποδιές για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα και βαλάντια, σχεδιάστηκαν στο χαρτί και ράφτηκαν είτε από τον ίδιο, είτε από πεπειραμένες μοδίστρες. Όλες στο χέρι, με υλικά ραπτικής που πολλές φορές ήταν πολύ δύσκολο να βρεθούν. Κουμπιά, τρέσες, κορδέλες, δαντέλες, στρας, κρόσσια και λουλούδια δέθηκαν με υφάσματα βαμβακερά, βελούδινα ακόμα και μεταξωτά ιερατικά υφάσματα για τις ανάγκες υλοποίησης τους.

Τα θέματα που αποτέλεσαν έμπνευση για τον Βασίλη Παυλίδη δεν περιορίζονται από το χρόνο ή κάποιο άλλο διαχωρισμό. Τσάρλεστον, Ροκοκό, ρομαντισμός αλλά και πανκ-ροκ δηλώνουν την παρουσία τους στις ποδιές της έκθεσης. Εκθέματα ξεχωριστά αλλά και συνδεδεμένα με την απλή καθημερινή ζωή της ελληνίδας, τα οποία αποτυπώνουν με επιτυχία το μεράκι και την αγάπη του καλλιτέχνη.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «Όλα ξεκίνησαν όταν η φίλη μου Χριστίνα Κυριακίδη, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου “Χριστίνα διά χειρός Γ. Τσελεμεντέ”, μου ζήτησε να φτιάξω τις ποδιές των σερβιτόρων. Έπειτα από έξι μήνες ένας άλλος φίλος, ο σεφ Ανδρέας Λαγός, μου ζήτησε μια ποδιά που να αντιπροσωπεύει τον ίδιο και το χαρακτήρα του. Αυτή ήταν η αρχή… Οι ποδιές έγιναν καθημερινή ενασχόληση και οι παραγγελίες μεγάλωναν».

Οι ποδιές του Βασίλη Παυλίδη

Το γευστικό μέρος της εκδήλωσης, που με το συγκεκριμένο θέμα δεν θα μπορούσε να λείπει, ανέλαβε ο γνωστός σεφ Γιάννης Λάμπρου, που ετοίμαζε ουζομεζέδες προσφέροντες στην εκδήλωση γεύσεις που έκαναν αίσθηση.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

«Για μένα  το θέμα ήταν, γιατί ποδιές. Γιατί η ελληνίδα μάνα μια ζωή φοράει ποδιές. Αυτό είναι κάτι που εμείς οι νεότεροι το έχουμε εξαλείψει, το έχουμε αφήσει να περάσει, θεωρούμε ότι είναι σνομπ ή ότι δεν είναι ωραίο. Με αυτή τη λογική συνέχισα να κάνω ποδιές. Τώρα που η ελληνική οικογένεια, λόγω και οικονομικής κρίσης, ξαναμαζεύεται στο σπίτι, είναι ωραίο να μπορέσουν να φορέσουν ποδιές και να δώσουν χαμόγελο στο σπίτι.

Όλοι όσοι μπαίνουν στην έκθεση σοκάρονται ευχάριστα. Χαμογελούν βλέποντας τις, γιατί δεν περιμένουν ότι οι ποδιές μπορούν να μοιάζουν και σαν φορέματα. Φεύγουν από το χρηστικό ρόλο τους, για να σκουπίζουμε τα χέρια μας, συνεχίζουν και γίνονται ένα ρούχο. Αυτό το πράγμα προσπαθώ και θα συνεχίσω να το κάνω. Είναι βεβαίως και κάτι που παγκοσμίως δεν υπάρχει, για αυτή καθεαυτή την ποδιά».

Τις ποδιές σου λοιπόν, η νοικοκυρά δεν τις βγάζει όταν έρχεται η ώρα να καθίσει στο τραπέζι;

«Το θέμα είναι να τη βγάλει όταν θα μαγειρέψει, γιατί τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι τέτοια που τις κάνουν σχεδόν ρούχα. Την ώρα όμως που θα υποδεχτεί τους καλεσμένους και θα σερβίρει μπορεί να την φορέσει και να μείνει με την ποδιά στο τραπέζι. Είναι τέτοια τα υλικά τους, που το επιτρέπουν αυτό, ίδια με αυτά των ρούχων».

Αποτελούν και πολύ καλή πρόταση για καταστήματα;

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τηλεφωνήματα από ξενοδοχεία που θέλουν να αλλάξουν λίγο το ύφος τους ή και από καφετέριες και ζαχαροπλαστεία. Εκεί πάμε στο επαγγελματικό κομμάτι, δεν θα είναι τόσο πολύπλοκες. Θα είναι λίγο πιο απλές από αυτές εδώ στην έκθεση, αλλά με μια φινέτσα που δεν βρίσκεται εύκολα στις ήδη υπάρχουσες ποδιές».

Διαβάστηκε 1982 φορές